Sindrila bituminoasa – avantaje si dezavantaje

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâmpină proprietarul unei locuințe este alegerea sistemului de învelitoare. Fiecare client isi alege tipul de invelitoare in functie de preferinte si buget.
Noi am ales sindrila bituminoasa dar oferim fiecarui client libertatea de a alege intre sindrila bituminoasa, tigla metalica/ ceramica…sau chiar stuf – pentru zona de Delta. In speranta ca vă vom usura alegerea, am enumeram mai jos cateva dintre avantajele si dezavantajele sindrilei bituminoase.
1. Pret redus
Majoritatea clientilor nostri ( in proportie de 95%) se orienteaza catre acest tip de material datorita pretului redus. ATENTIE – in acest caz, *cost redus* nu inseamna calitate proasta! Construim case din lemn de peste 20 de ani -respectiv montam sindrila bituminoasa tot de peste 20 de ani, asadar ne putem pronunta in acest sens din propria experienta.
2. Izolare fonica
Sindrilele bituminoase absorb în mare parte zgomotul provocat de ploaie sau grindină, făcând astfel ca acestea să reprezinte alegerea optimă din punct de vedere al izolării fonice, în comparaţie cu alte tipuri de învelitori (in special tabla).
3. Greutate mica
Sindrila bituminoasa are o greutate de aprox. 9 – 11 kg / mp față de țigla ceramica care are 35 – 45 kg/mp. In cazul in care optati pentru o casa din lemn cu perete standard si in mod special daca doriti incaperi *open space*, este recomandat sa folosim ca si invelitoare sindrila bituminoasa (sau tabla).

4. Montarea usoara
Montajul unui acoperis de sindrila nu presupune dificutati, avand, mai intai de toate, o buna aderenta. Prinderea se face fie prin adeziunea sindrilei la suport, datorita pastilelor termoadezive ale materialului + cuie.

5. Se repara usor
Sindrila bituminoasa este un material rezistent in timp, avand o durata de exploatare de peste 40 de ani, rastimp in care implica o intretinere minima. In cazul in care apare o problema la acoperis – exemplu: vant foarte puternic, grindina sau poate o defectiune de montaj – se poate interveni local si repara problema foarte usor.

La capitolul dezavantaje, sindrila primeste o nota mai scazuta la estetica. Desi, *frumosul* are un inteles diferit pentru fiecare dintre noi!

Sindrila nu este prietenoasa  cu mediul inconjurator – fiind greu de reciclat;

Nu se poate monta pe o panta mai mica de 12 grade.