INTREBARI FRECVENTE

Din discutiile avute cu, clientii sau posibilii nostri clienti, am cules cateva dintre cele mai frecvente intrebari. Daca nu gasiti raspunsul la întrebarile Dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati!

CASE DIN LEMN CASTELLAN - INTREBARI FRECVENTE:

Suntem din Sibiu dar construim case din lemn in orice localitate din tara, cat si in strainatate.
Casele sunt produse in fabrica noastra din Sura Mare, Sibiu – sunt transportate si montate pe terenul beneficiarului. Costul transportului este de 5/6/7 ron/km si se plateste doar dus.

Durata de viata a caselor din lemn este de peste o suta de ani. In sprijinul acestei afirmatii stau bisericile din lemn vechi de sute de ani, desi in acele vremuri tratarea lemnului era inexistenta. 
Firma noastra va ofera o garantie de 15 ani ! Este bine de stiut faptul ca daca nu apar lufturi sau alte probleme de structura in primii ani – atunci nici nu vor mai aparea !

Orice casa poate arde, fie ca e vorba de case de piatra, caramida sau beton. Casele nu ard de la sine, ci pentru ca are loc un scurt-circuit electric, o scurgere de gaz etc., riscuri ce se regasesc in orice tip de casa.
Casele din lemn, la fel ca si toate celelalte case, pot fi dotate cu instalatii de detectare a fumului si stingerea incendiilor.
Companiile de asigurari sustin ca nu se constata incendii mai frecvente la casele din lemn. S-a constatat ca in cazul unui incendiu problemele apar la mobilier, mochete sau perdele care se aprind primele, dar nu la pereti.
Casele din lemn cu tratamente standard se încadrează în aceiaşi clasă de rezistenţă la foc cu cele din cărămidă (F 30 B) iar cele la care lemnul este tratat special ajungând la F 60 şi chiar F 90. Indicativul 30…90 arată timpul în minute până când componentele casei îşi pierd capacitatea portantă în cazul unui incendiu.

Instalatia electrica la o casa din lemn este de asa natura conceputa si realizata incat sa nu permita declansarea unui incendiu, prin decuplarea alimentarii generale la cea mai mica scanteie. Iar daca stam si analizam corect pana la urma, in calea fortelor naturii – focul, apa – omul nu a putut sa se opuna niciodata, iar daca este sa arda, indiferent de tipul de structura ,casa va arde. Trebuie spus ca la o structura de beton si zidarie care a fost incendiata si care pare ca a ramas in picioare, in realitate pentru refacerea ei este nevoie sa darami totul, pentru ca, datorita temperaturilor foarte mari degajate de incendiu, proprietatile structurale ale caramizii si betonului dispar.

Lemnul este tratat in timpul uscarii de catre o firma austriaca. Astfel, furnizorul ne garanteaza ca lemnul este uscat in primul rand (se pune la dispozitia clientului un certificat de conformitate),  lemnul nu are carii, mucegai sau alti daunatori. Dupa ce casa este montata, beneficiarul aplica ulei/ lazura/un lac protector 3 in 1 in nuanta dorita.

Noi va putem oferi 4 servicii: kit-ul casei din lemn, montaj, invelitoare de acoperis si transport.
Pretul pentru “Kit-ul casei din lemn” – include toata partea din lemn prelucrata in fabrica, usi, geamuri, scara interioara, proiect tehnic.
Pretul montajului – pe langa manopera, transport echipe (*pot exista costuri extra pentru anumite locatii) — include si toate sistemele de prindere necesare: holsuruburi, conexpand-uri, coltare metalice, cuie etc.
Beneficiarul asigura masa si cazarea echipei de montaj (4-5 oameni) pe durata montarii constructiei. Invelitoarea de acoperis este sindrila bituminoasa.
Fundatia/placa este responsabilitatea clientului. Noi va oferim o schita cu dimensiunile pe care trebuie sa le aiba si locul unde se lasa pentru scurgeri. De instalatii nu ne ocupam. Preturile afisate nu includ TVA. In cazul in care achizitia se face de catre o persoana juridica platitoare de TVA, cu sediul intr-o alta tara – atunci nu se aplica TVA ul.

Va propunem un experiment: Când este frig afară, puneți mâna pe o bucată de lemn uscată, care a stat în frig. Apoi puneți mâna pe o cărămida care a fost păstrată în aceleaşi condiţii.
Veți simţi o diferentă semnificativă. Lemnul este mai cald sau cel puţin aşa am putea să descriem senzaţia. Concluzia, deși incredibila pentru unii, este ca lemnul izoleaza mult mai bine decat betonul sau caramida. Peretele din lemn de 4,5 cm este echivalentul a unui perete de 18 cm din caramida.
Cu toate acestea, daca destinatia casutei din lemn este o locuinta permanenta atunci se recomanda izolarea acesteia.Exista si mai multe metode de a izola o casa din lemn:
1. Cu polistiren, vata minerala, vata bazaltica – ce doriti dvs – pe exterior. Peste izolatie se da o tencuiala decorativa;2. Cu polistiren, vata minerala, vata bazaltica etc. – pe interior;3. Izolare prin perete dublu si aici sunt 2 variante:
a) peretele exterior de 45mm + 100mm spatiu pentru izolatie + un lambriu de 22 mm pe interior;
b) peretele exterior de 45mm + 100mm spatiu pentru izolatie + peretele exterior de 45mm.Noi ne putem ocupa de izolarea prin perete dublu si va putem oferi un pret doar pentru partea din lemn. Costul izolatiei depinde ce alegeti. Costul polistirenului, de exemplu, este intre 130 si 540 ron/m3.

Da, construim si dupa proiectul clientului. Daca nu aveti un proiect – nu este nici o problema – ne puteti trimite o schita simpla, facuta de mana cu dimensiunile si compartimentare dorita.
Asadar, daca casutele expuse de catre firma noastra nu satisfac necesitatile dumneavoastra – cu ajutorul unui pix, o coala de hartie si putina imaginatie puteti crea casa dorita care sa vi se potriveasca ca o manusa! Vezi aici mai multe detalii: http://casedinlemn.com/creaza-ti-propria-casa/
Mentionam faptul ca orice model de casa prezentat de firma noastra poate fi modificat si adaptat nevoilor Dumneavoastra!